Faculteit Rechten ontvangt minister Koen Geens voor lezing over familiaal vermogensrecht    1 dec 2015

1 dec 2015

De faculteit Rechten ontving gisteren (maandag 30 november) minister van Justitie Koen Geens voor een lezing tijdens de studienamiddag ‘Patrimonium: Actualia familiaal vermogensrecht’. De minister kwam op campus Hasselt zijn beleid rond familiaal vermogensrecht toelichten.

Tijdens de studienamiddag op campus Hasselt werd onder meer ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen rond relatievermogensrecht, giften, de procedure voor gerechtelijke vereffening en verdeling en schenk- en erfbelasting in het Vlaams Gewest.

‘Patrimonium’ biedt een jaarlijkse actualisering van het familiaal vermogensrecht aan de hand van recente wetgeving en wetsvoorstellen, rechtspraak en rechtsleer. Met deze editie verschijnt het tiende boekdeel in de reeks.