Live videosessie met Geert Houben vanuit Silicon Valley    17 feb 2015

Live videosessie met Geert Houben vanuit Silicon Valley
17 feb 2015

Op maandag 16 februari haalde de UHasselt Silicon Valley even naar campus Diepenbeek. Tijdens een rechtstreekse ‘video conference’ beantwoordde Geert Houben vragen over het Google-opleidingskamp Blackbox Connect. De CEO van UHasselt spin-off Aristoco is de eerste Belg in tien jaar die aan het ‘bootcamp’ in het technologische hart van de VS (en de wereld) mag deelnemen.

Google riep onlinezorgplatform Cubigo onlangs uit tot één van de 15 meest beloftevolle startende ondernemingen ter wereld. CEO Geert Houben verblijft sinds 8 februari in San Francisco, waar hij onder meer potentiële investeerders en vertegenwoordigers van andere technologiebedrijven ontmoet.

Via Skype beantwoordde Geert Houben vanuit zijn kamer (“met bloemetjespapier”) in Palo Alto vragen van studenten en ondernemers. “Silicon Valley is een inspirerende plek. De mensen denken en werken hier anders dan bij ons. In België zitten talentvolle mensen, maar we zijn niet ambitieus genoeg.” In de Valley is de inspiratie overal. “Je kunt de topman van pakweg Google letterlijk op straat tegen het lijf lopen én hem om advies vragen. Ondernemers helpen elkaar”, zegt hij.

Creatieve generatie
Wat hij in de afgelopen dagen zoal geleerd heeft tijdens Blackbox Connect? “Eén: je moet het groot zien. Twee: je moet focussen. Drie: als iets niet werkt, moet je het over een andere boeg gooien. Niet blijven aanmodderen, dus.”

Volgens Geert Houben komt Cubigo op het juiste moment naar Silicon Valley. “De hypes in de Valley zijn sociale media, big data en the internet of things. Niet gezondheidszorg. De focus ligt hier met andere woorden nog op jonge mensen, niet op ouderen.”

De CEO van Aristoco had tijdens de sessie ook enkele tips voor studenten. “Ondernemen is vooral doorzetten en dat is vaak het moeilijkste. Maar je moet proberen, proberen, proberen… Nu je jong bent, niet later.” Zelf toonde hij zich ook optimistisch over de toekomst van Limburg. “In Limburg is er een nieuwe, creatieve generatie opgestaan. Die jonge mensen zullen het moeten doen.”