Meer dan 400 bloeddonoren op campus Diepenbeek    5 nov 2015

Meer dan 400 bloeddonoren op campus Diepenbeek
5 nov 2015

Zo’n 420 studenten en personeelsleden hebben op 5 en 6 november deelgenomen aan de Bloedserieus-actie. De bloedinzamelactie op campus Diepenbeek werd georganiseerd door geneeskundestudenten van de UHasselt. Alle deelnemers kregen een goodiebag mee naar huis. Op 25 en 26 februari staat een nieuwe actie op de agenda.

De bloedinzamelacties aan de UHasselt worden traditioneel georganiseerd onder de koepel van Bloedserieus. De organisatie, die enkele jaren geleden werd opgericht door studenten in samenwerking met het Rode Kruis, wil bloedinzameling bij studenten promoten. Jongeren zijn namelijk zwaar ondervertegenwoordigd bij de bloedgevers.

Met inzamelacties zoals op campus Diepenbeek willen de organisatoren medestudenten over de drempel heen helpen en op die manier de groep trouwe donoren uitbreiden. “Ook personeelsleden van de UHasselt zijn natuurlijk zeer welkom om bloed te komen geven”, zegt geneeskundestudent Arthur Boes. Samen met andere studenten geneeskunde leidde hij de eerste bloedinzamelactie van dit academiejaar in goede banen.

180 liter bloed
Deze Bloedserieus-actie klokte uiteindelijk af op 420 donoren die samen ongeveer 180 liter bloed inzamelden. Alle bloedgevers werden na hun donatie – als welgemeende ‘dank u’ – getrakteerd op een goodiebag, met chocolade, fietslampjes, kortingsbonnen en magazines.

Op 25 en 26 februari staat een nieuwe bloedinzamelactie op de agenda. “De cijfers tonen dat bloeddonaties van levensbelang zijn: 70 procent van de Belgische bevolking heeft ooit een bloedtransfusie nodig, terwijl slechts drie procent bloed geeft. Hoe meer bloedgevers, hoe beter dus.”