Minuut stilte voor slachtoffers aanslag Charlie Hebdo    8 jan 2015

Minuut stilte voor slachtoffers aanslag Charlie Hebdo
8 jan 2015

De UHasselt nam vandaag (8 januari) om klokslag 12 uur een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de aanslag bij het Franse satirische blad Charlie Hebdo woensdag. Daarbij hielden rector Luc De Schepper, beheerder Marie-Paule Jacobs, decanen, vicedecanen en een delegatie studenten ook een zwarte affiche met het opschrift ‘Je suis Charlie’ omhoog – als teken van solidariteit.

“De aanslag in Parijs raakte aan een van de fundamenten van onze samenleving: de vrije meningsuiting. Ook voor wetenschappers is die vrijheid van essentieel belang. Wetenschappelijke vooruitgang is immers gestoeld op het in vraag stellen van oude zekerheden en het opwerpen van nieuwe vragen. Het is daarom dat wij als universiteit willen stilstaan bij de vreselijke gebeurtenissen in de Franse hoofdstad”, zeggen rector Luc De Schepper en beheerder Marie-Paule Jacobs.

De beleidstop van de UHasselt werd vervoegd door een vertegenwoordiger van de Studentenraad (StuRa) en enkele (moslim)studenten.