Onderzoekers en designers buigen zich in stadslabo over toekomst van werk in Genk    17 sep 2015

17 sep 2015

Gisteren (16 september) opende in Genk ‘The Other Market’, een living lab waarin onderzoekers, designers en architecten van de UHasselt en LUCA School of Arts zich de komende twee jaar zullen buigen over de toekomst van werk in Genk. Het ‘labo’ is een open werk- en toonplek, gefinancierd door o.m. Stad Genk. “Het thema werk is en blijft brandend actueel, denk maar aan de sluiting van Ford Genk. Net daarom wil het project samen met inwoners en beleidsmakers van Genk nadenken over de toekomst van werk in Genk”, aldus de onderzoekers.

The Other Market/De Andere Markt is een initiatief van UHasselt-onderzoekers Teodora Constantinescu, Liesbeth Huybrechts, Oswald Devisch en hun LUCA School of Arts-collega’s Katrien Dreessen en Pablo Calderón. “Wat voor werk zou je willen doen, als je zou kunnen kiezen? En hoe zou je werkplek eruitzien? Waar in Genk zou die werkplek liggen? En met wie zou je samenwerken? In het living lab willen wij alle mogelijkheden voor de toekomst van werk in Genk verbeelden, bediscussiëren en creëren.”

De Andere Markt wil ook de Genkenaar zelf uitdagen om nieuwe werkplekken te bedenken. “Werkplekken op maat van een talent, of werkplekken gericht op samenwerken. Door middel van interventies, games en maakactiviteiten wil het project ideeën helpen vormgeven en, misschien, zelfs helpen uitvoeren.”

De werk- en toonplek is gelegen in de Hoefstadstraat 13-15 (zijstraat van de Vennestraat). Op de opening, woensdag, waren 3.500 Genkse gezinnen uitgenodigd. Het project werd mogelijk gemaakt met financiële steun van Stad Genk, UHasselt, LUCA School of Arts en de Europese Unie.