Startschot voor werken eerste studententoren Elfde Linie    6 mrt 2015

Startschot voor werken eerste studententoren Elfde Linie
6 mrt 2015

Op vrijdag 6 maart hebben burgemeester Hilde Claes, schepen Tom Vandeput en vertegenwoordigers van de UHasselt, Hogeschool PXL en UCLL het startschot gegeven voor de bouw van de eerste studententoren aan de Elfde Liniestraat in Hasselt. De toren zal zes verdiepingen hoog worden en 74 kamers tellen. De oplevering is gepland voor september 2016. Op termijn volgen er nog drie studententorens.

De woontoren bestaat uit een doorwaadbaar gelijkvloers niveau met daarbovenop zes verdiepingen, 74 studentenkamers van minimum 18 vierkante meter netto-woonoppervlakte, een fietsenstalling, een gemeenschappelijke ruimte, drie gemeenschappelijke keukens en een conciërgewoning. De studententoren zou in september 2016 klaar moeten zijn. Twee jaar later zou de tweede toren opgeleverd moeten worden. In totaal worden vier torens gerealiseerd.

Een symbolische spadesteek markeerde de officiële start van de werken aan de Elfde Liniestraat. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de hoger-onderwijsinstellingen – onder wie rector Luc De Schepper van de UHasselt – aanwezig.

De woontorens moeten de aanhoudende groei van studenten in Hasselt opvangen. Zo is er – vanaf academiejaar 2017-2018 – de komst van de faculteit BEW van de UHasselt naar de nieuwbouw achter de faculteit Rechten.

‘Campus Elfde Linie’
De start van de werken aan de studententoren markeert meteen het begin van de verdere ontwikkeling van een moderne studentencampus op de site naast Hogeschool PXL. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de herinrichting van het Kapermolenpark en de vernieuwing van het stedelijk zwembad.

Naast de bouw van studententorens denkt de Stad Hasselt ook aan het aanbieden van starterswoningen: woningen voor mensen die op de campus blijven plakken na hun studies.