Studenten industrieel ingenieur krijgen ‘les’ van ondernemers    12 feb 2015

Studenten industrieel ingenieur krijgen ‘les’ van ondernemers
12 feb 2015

Welke vaardigheden heb je nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ‘ondernemer zijn’ precies? En wat verwachten bedrijven eigenlijk van jongeren? Ondernemers kwamen het derdejaarsstudenten industrieel ingenieur op donderdag 12 februari zélf vertellen tijdens ‘Ondernemers voor de Klas’, een initiatief van Vlajo, VKW en VKW Limburg.

Gert Hazevoets (Spaas Kaarsen), Nico De Baerdemaeker (EPLAN), Antonio Rodrigues (IPTE), Wim Imans (BASF), Mathi Gijbels (Gijbels), Dirk Borghs (Datwyler), Steffen Brans (Appwise) en Luc Carpentier (Technum) namen op campus Diepenbeek de nodige tijd om brandende vragen van de studenten industrieel ingenieur te beantwoorden. Ze gingen niet alleen in op hun eigen professionele parcours, maar brachten ook concrete tips over ondernemen mee.

Sommige sprekers gaven een heuse gastlezing. Zo schetste Mathi Gijbels voor de bachelorstudenten optie bouwkunde het ‘bouwproces van de toekomst’, terwijl Luc Carpentier het voor een publiek van derdejaars optie nucleaire en verpakkingstechnologie had over de technische uitdagingen rond verpakking voor nucleair transport.

“Voor onze ingenieursstudenten is dit een unieke gelegenheid om de verwachtingen die het werkveld van onze afgestudeerden heeft, uit eerste hand te vernemen”, zegt prof. dr. Marc D’Olieslaeger, decaan van de faculteit Industriële ingenieurswetenschappen van de UHasselt.

Ondernemerszin prikkelen
‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo, in samenwerking met VKW en VKW Limburg. In deze editie geven 350 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 550 gastlessen op secundaire scholen, hogescholen en universiteiten in heel Vlaanderen. Via deze interactieve sessies willen de organisatoren jongeren de kans bieden om al hun vragen rond ondernemen af te vuren – en zo de ondernemerszin prikkelen.

De opleiding industrieel ingenieur is een gezamenlijke opleiding van de UHasselt en KU Leuven.