UHasselt School of Expert Education gaat advocaten beter leren onderhandelen en bemiddelen    19 mrt 2015

19 mrt 2015

Gisteren (woensdag 18 maart) startte de UHasselt School of Expert Education (SEE) met een nieuwe opleiding rond onderhandeling en bemiddeling in de advocatuur. “Communiceren, onderhandelen en bemiddelen kunnen het verschil maken in de moderne advocatuur. In deze opleiding willen we de deelnemers de nodige handvaten aanreiken”, zeggen docenten prof. dr. Eric Lancksweerdt en meester Michaël Warson.

Het profiel van de 21ste-eeuwse advocaat verandert. Het belang van onderhandeling en bemiddeling stijgt en zijn/haar taken breiden uit. “Naast een gedegen, juridisch adviseur en een sterke pleiter die de belangen van zijn cliënt verdedigt, is de advocaat anno 2015 een goede onderhandelaar die de belangen van zijn cliënt ook buiten een gerechtelijke procedure kan optimaliseren en hem warm maakt voor efficiënte win-win-oplossingen”, aldus professor Eric Lancksweerdt (zelf advocaat).

UHasselt | SEE en het Centrum voor Beroepsopleiding van de Limburgse Advocaten (CBLA) komen nu met een gloednieuwe opleiding rond onderhandelen en bemiddelen (‘Onderhandeling en bemiddeling in advocatuur’). “Wanneer is bemiddeling de beste optie? Hoe kom je als advocaat te weten wat je cliënt écht wil? En hoe vertegenwoordig je de belangen van je cliënt in dat proces? In deze opleiding proberen we advocaten vertrouwd en performant te maken met deze vragen en die nieuwe taakinvulling”, zegt meester Michaël Warson.

Aan de opleiding die op 18 maart startte, nemen 20 advocaten deel.