UHasselt fietst, roeit, loopt, danst… tegen kanker     6 mrt 2015

UHasselt fietst, roeit, loopt, danst… tegen kanker
6 mrt 2015

Op donderdag 5 maart moesten de boeken op campus Diepenbeek en Hasselt even wijken voor sport. Tijdens ‘Sporten Tegen Kanker’ fietsten, roeiden, liepen, wandelden, dansten… ruim 163 studenten en personeelsleden van de UHasselt het nodige geld bij elkaar voor het goede doel. “De UHasselt neemt elk jaar deel aan de ‘1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker’. Om aan de start te kunnen verschijnen, moet je als team 5.000 euro inzamelen. Sporten Tegen Kanker is een van de evenementen die wij in dat verband organiseren”, zegt UHasselt-sportcoördinator Katleen De Wit.

Zowel op campus Diepenbeek als Hasselt werd er een loop- en wandelparcours uitgetekend en stonden er groepslessen Zumba op het programma. In Diepenbeek konden personeelsleden en studenten daarnaast roeien, spinnen én hun buikspieren trainen. Er waren ook lessen BodySculpt en een Total Body Workout.

‘Sporten Tegen Kanker’ is een organisatie van de UHasselt en de studenten van het UHasselt-roeiteam. De opbrengst van de actie gaat naar Kom Op Tegen Kanker. “Zweten was nog nooit zó belangrijk. Het event heeft  815 euro in het laatje gebracht”, zegt Katleen De Wit, sportcoördinator van de UHasselt. Later dit jaar staat ook nog de Campusrun (23 april) op het programma. Die loopwedstrijd zet de UHasselt samen met Hogeschool PXL en UCLL op touw.

www.uhasselt.be/Kom-op-tegen-kanker