UHasselt gastheer voor conferentie over artificiële intelligentie    6 nov 2015

UHasselt gastheer voor conferentie over artificiële intelligentie
6 nov 2015

Nog tot en met vandaag (vrijdag 6 november) is de UHasselt gastheer van de 27ste Benelux Conference on Artificial Intelligence (BNAIC). Het congres brengt jaarlijks onderzoekers uit België en Nederland samen die in het vakgebied actief zijn. Op het programma lezingen, maar ook drone- en robotdemonstraties.

“Artificiële intelligentie is een interdisciplinair vakgebied. Om functionele kunstmatige intelligentie te bereiken, worden er met andere woorden technieken uit verschillende vakgebieden – van informatica tot geesteswetenschappen – gebruikt”, zegt prof. dr. Koen Vanhoof, verbonden aan de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen van de UHasselt.

Onderzoeksgebieden binnen artificiële intelligentie zijn onder meer logica, statistiek, linguïstiek en cognitieve psychologie. Professor Vanhoof: “De onderzoeksgroep Beleidsinformatica voert fundamenteel en toegepast onderzoek in subgebieden van machine learning: data en process mining.”

Het congres geeft een stand van zaken van het (fundamenteel) onderzoek in AI. De eerste conferentiedag werd afgesloten met enkele demonstraties met drones en robots.