UHasselt-ondernemerstalent bekroond met KBC Prijs op JCI Limburg [18-28]    27 nov 2015

UHasselt-ondernemerstalent bekroond met KBC Prijs op JCI Limburg [18-28]
27 nov 2015

Nick Nossin, UHasselt-masterstudent Management, is door JCI Limburg [18-28] bekroond met de KBC Prijs. Hij en zijn ‘businesspartner’ Niels Cieskowski kregen onder meer een KBC-klimoplening ter waarde van 50.000 euro. Liefst vijf winnaars van de [18-28]-wedstrijd voor jong ondernemerstalent zijn verbonden aan PXL-UHasselt StudentStartUP.

Met hun bedrijfje N-Tec willen Nick Nossin en Niels Cieskowski vervuiling bij karpervissen tegengaan door vismaterialen uit biologisch afbreekbare polymeren te maken. Om N-Tec op de kaart te zetten, werken ze samen met de grootste mediagroep binnen het karpervissen (Carpcrossing). “We hebben meegedaan aan [18-28] omwille van de coaching en de mogelijkheid om onze producten bekender te maken bij het grote publiek”, aldus de laureaten.

PXL-UHasselt StudentStartUP
Met de wedstijd [18-28] wil JCI Limburg jonge starters een duw in de rug geven. De Junior Chamber International reikte, samen met LRM, 375.000 euro risicokapitaal uit aan zes beloftevolle start-ups. Voor deze tweede editie schreven zich 230 kandidaten in. Maar liefst vijf winnaars zijn verbonden aan PXL-UHasselt StudentStartUP, dat student-ondernemers onder meer coaching en advies biedt.

Grote winnaar van [18-28] was het bedrijfje Cr3do van PXL-studenten Jens Raskin en Kristof Philippaerts. Cr3do wil 3D-printing toegankelijk maken voor KMO’s. Alle winnaars worden opgenomen in het Start It @ KBC-netwerk, met coaching door mentoren én een gratis workspace.

www.uhasselt.be/studentstartup

Foto: Nick Nossin (links) samen met Niels Cieskowski.