UHasselt staat stil bij terreuraanslagen Parijs    16 nov 2015

UHasselt staat stil bij terreuraanslagen Parijs
16 nov 2015

De UHasselt stond vandaag (16 november) kort stil bij de aanslagen in Parijs, afgelopen vrijdag. Zo hielden studenten en personeelsleden op campus Hasselt en Diepenbeek om 12 uur een minuut stilte. UHasselt-vlaggen werden ook halfstok gehesen uit respect voor de slachtoffers.

In de nasleep van de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad riepen EU-leiders de Europeanen op om maandagmiddag een minuut stilte in acht te nemen. Rector Luc De Schepper vroeg aan alle personeelsleden en studenten om gehoor te geven aan die oproep. “De schokkende aanslagen in Parijs overstijgen alle grenzen. Een minuut stilte in onze universiteit is een korte maar krachtige daad van solidariteit met de slachtoffers van terreur in de straten van Parijs én elders in de wereld. Een woordeloze herbevestiging van ons respect voor mensenrechten en verdraagzaamheid.”

Zowel aan de hoofdingang van campus Diepenbeek als aan de Oude Gevangenis verzamelden personeelsleden en studenten voor een kort stiltemoment, gevolgd door een korte ceremonie. Maar ook op de agora van campus Diepenbeek, in aula’s, laboratoria en kantoren was het een minuut stil.

Muziek
Franse Erasmusstudenten organiseerden maandag, aansluitend op de minuut stilte, een herdenking op de trappen aan Gebouw D. Daarbij klonk muziek én applaus. Op de agora brandden studenten en personeelsleden ook kaarsjes.