UHasselt tekent Fulbright-overeenkomst    9 jun 2015

UHasselt tekent Fulbright-overeenkomst
9 jun 2015

De Vlaamse universiteiten – waaronder de UHasselt – hebben een overeenkomst gesloten met de Commission for Educational Exchange between the United States of America, Belgium and Luxembourg (Fulbright). De officiële ondertekening vond plaats in aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur in ons land, Denise Bauer.

Fulbright is een wereldwijd programma voor bilaterale uitwisseling tussen de VS en partnerlanden. Het biedt jaarlijks verschillende prestigieuze beurzen aan voor studies en onderzoek aan Amerikaanse universiteiten. “De Verenigde Staten is voor studenten en onderzoekers een populaire bestemming. Deze overeenkomst moet de participatie aan het Fulbright-programma verhogen. De UHasselt voorziet daarbij een bedrag om onderzoeks- en onderwijsbeurzen te ondersteunen”, zeggen vicerectoren Paul Janssen en Jean-Michel Rigo. “De UHasselt hecht veel belang aan internationale mobiliteit voor haar studenten en onderzoekers. Met de overeenkomst zet de universiteit de waarde die ze hecht aan internationalisering, verder kracht bij."

Voor de UHasselt komt de samenwerking concreet neer op 2 outgoing masterbeurzen, 2 outgoing doctoraatsbeurzen, 1 outgoing tenure-trackbeurs en 1 incoming ZAP-beurs.

De Fulbrightbeurs bestaat – afhankelijk van de soort beurs – uit een beursbedrag. Fulbright draagt ook bij aan ziekteverzekering, J-1 visa sponsoring.