UHasselt zamelt meer dan 45.000 euro in voor Music For Life    4 jan 2016

UHasselt zamelt meer dan 45.000 euro in voor Music For Life
4 jan 2016

Studenten en personeelsleden van de UHasselt hebben met hun Music For Life-acties in totaal meer dan 45.000 euro ingezameld. Zo’n 27.000 euro daarvan gaat naar ‘Mobile School’, een organisatie die zich inzet voor straatkinderen wereldwijd. “De UHasselt was dit jaar een officiële partner van de StuBru-solidariteitsactie. Met onze goede-doelactiviteiten hebben we aangetoond dat we inderdaad de warmste universiteit van Vlaanderen zijn”, zegt rector Luc De Schepper.

In totaal werden in november/december op campussen Diepenbeek en Hasselt 50 acties op touw gezet. Proffen spinden en/of quizden zich in het zweet, personeelsleden konden hun (gedateerde) ID-foto voor de UHasselt-website laten veranderen of via een onlineveiling bieden op schilderijen van creatieve collega’s. Studenten en personeelsleden trokken ook de wandelschoenen aan voor een tocht tussen Diepenbeek en Hasselt. Daarnaast werden onder meer zelfgemaakte wenskaarten én UHasselt-kerstballen verkocht. Opvallend was de actie van Shaun Van Nerum: de economiestudent ging in kaasboerderij Catharinadal in Achel zélf kaas maken, die hij vervolgens te koop aanbood.

Het bedrag van meer dan 45.000 euro gaat naar diverse goede doelen, onder meer ‘Mobile School’. Dat ontwikkelt mobiele schoolkarretjes en verzorgt de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers. Het eerste prototype van de mobiele school werd ontwikkeld door founding father Arnoud Raskin, als sluitstuk van zijn opleiding industrieel vormgever. “De UHasselt draagt dit van oorsprong Limburgs project een warm hart toe. Mobile School sluit goed aan bij het DNA van onze unief: via onderwijs en onderzoek bijdragen aan een duurzame toekomst in Limburg én in de rest van de wereld”, aldus rector De Schepper.

www.uhasselt.be/musicforlife.