Vereniging ‘Give Life a Chance’ financiert onderzoek UHasselt-Jessa-ZOL naar neuro-endocriene tumoren (NET)    12 jun 2015

12 jun 2015

De Universiteit Hasselt, het Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg gaan onderzoek voeren naar neuro-endocriene tumoren (NET), een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Het onderzoeksproject komt er op initiatief van NET-patiënt Jan Van Manshoven. Hij richtte ‘Give Life a Chance’ op, een vereniging die intussen de nodige fondsen wierf om dit wetenschappelijk onderzoek te financieren. De organisatie overhandigde gisterenavond de (symbolische) cheque ter waarde van 15.000 euro.

Elk jaar krijgen gemiddeld 300 patiënten in België te horen dat zij lijden aan neuro-endocriene tumoren. Deze zeldzame vorm van kanker groeit snel en kan leiden tot uitzaaiingen in het hele lichaam. Het was de wens van Zonhovenaar Jan Van Manshoven – die in februari 2015 aan de ziekte overleed – dat er meer inzicht zou komen in de ziekte. Hij richtte daarom de vereniging Give Life a Chance op, om zo financiële middelen in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

Mede dankzij die steun kunnen de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van de UHasselt, het Ziekenhuis Oost-Limburg en Jessa Ziekenhuis onderzoek starten naar NET-kanker. Het onderzoeksteam – dat bestaat uit artsen-professoren van de drie partners – zal in een eerste fase focussen op het bevorderen van de diagnose.

Wenst u dit onderzoek te steunen? Dit kan op rekeningnummer BE89 3350 2199 3885 van de Universiteit Hasselt met vermelding NETtumoren.