Wielrenners Lotto-Soudal leggen medische testen af bij UHasselt/Adlon    25 nov 2015

Wielrenners Lotto-Soudal leggen medische testen af bij UHasselt/Adlon
25 nov 2015

Renners van wielerploeg Lotto-Soudal zakten op 24 november af naar campus Diepenbeek voor hun medische testen. In het UHasselt Sportmedisch Centrum Adlon ondergingen ze onder meer cardiologische screenings en metingen om de lichaamssamenstelling te bepalen. De wielrenners, momenteel in volle voorbereiding voor seizoen 2016, werden voor deze sportmedische testen begeleid door een onderzoeksteam van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen i.s.m. de dienst Cardiologie van het Jessa Ziekenhuis.

Onder meer Tim Wellens, André Greipel, Maxime Monfort, Jens Debusschere en Jürgen Roelandts ondergingen in het UHasselt/Adlon Sportmedisch Centrum een waaier van tests – lichaamssamenstelling, bewegingsonderzoek, longfunctie, cardioechografie… “De testen werden uitgevoerd in samenwerking met de dienst Cardiologie van het Jessa Ziekenhuis waarmee Adlon al enige tijd samenwerkt”, zegt prof. dr. Bert Op ’t Eijnde (UHasselt/Adlon).

“Adlon kan ons voor deze preseizoensscreening alles bieden, waardoor we op één dag al onze 27 renners kunnen testen. Dat is een groot voordeel”, aldus Lotto Soudal-teamarts Servaas Bingé. “Na deze screening hebben wij van elke renner een goed dossier en kunnen wij met andere woorden aan de slag om gedurende het hele jaar hun gezondheid te bewaken.”

Reputatie
UHasselt/Adlon Sportmedisch Adviescentrum heeft in de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd binnen de sportwereld. Zo trokken onder meer de spelers van KRC Genk, STVV, Lommel United en Sporting Hasselt, de handballers van Initia Hasselt en de basketballers van Limburg United al naar campus Diepenbeek voor hun fysieke proeven. Adlon begeleidt daarnaast ook individuele sporters, onder wie Joran Vliegen (tennis) en Dirk Vantichelt (judo).

Professor Bert Op ’t Eijnde: “Ook binnen het wielrennen hebben we intussen heel wat ervaring opgebouwd met de sportmedische begeleiding van professionele en semiprofessionele renners. Die expertise stelt UHasselt/Adlon, samen met het Jessa Ziekenhuis, nu dus ook ter beschikking van Lotto-Soudal, dat sportmedische begeleiding hoog in het vaandel draagt.”