750 Campusrunners lopen langs én door gebouwen UHasselt, PXL en UCLL    29 apr 2016

750 Campusrunners lopen langs én door gebouwen UHasselt, PXL en UCLL
29 apr 2016

750 studenten en personeelsleden van de UHasselt, Hogeschool PXL en UCLL liepen op donderdag 28 april de longen uit het lijf tijdens de zevende editie van Campusrun. Nieuw dit jaar was de campustrail (7 km), die deelnemers loodste door gebouwen van de drie instellingen. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

Het parcours van de gloednieuwe campustrail (7 kilometer) slingerde door gebouwen B (UCLL), D, E (UHasselt) en H (PXL/UHasselt). De deelnemers deden op hun weg naar de finishlijn in het Kapermolenpark ook nog Gebouw D (Elfde Liniestraat, PXL) in Hasselt aan. De campustrail was een stageopdracht van drie PXL-studenten lichamelijke opvoeding.

“Naast dit nieuwe looptraject waren er ook nog de traditionele 3,4 en 10 kilometer. Die races startten eveneens aan het hoofdgebouw van de UHasselt op campus Diepenbeek, waarna de 700 sportievelingen de gebouwen van de drie instellingen passeerden en over fietspaden en langs de Demer liepen naar het Kapermolenpark”, zegt Katleen De Wit, sportcoördinator van de UHasselt en de AUHL.

Snelle collega’s
Ook heel wat UHasselt-personeelsleden en -studenten liepen zich in het zweet. Mark Nelissen en Kathleen Decuyper gaven alle andere collega’s in de 3,4 km het nakijken. In de 10 km werden Anouk Agten en Geert Molenberghs dan weer ‘snelste UHasselt-deelnemer’. Celine Kowalczyk en Filip Reyns waren de ‘UHasselt-winnaars’ in de 7 km (campustrail).

Gouden studenten
Opvallend: UHasselt-studenten deden het uitstekend. Dieter Aerssens pakte het goud in de 3,4 km, medestudenten Wouter Simons en Katrien Van Damme stonden op de hoogste trede in de 10 km.

In de 7 km haalden PXL-student Toon Miermans en Anne-Sophie Slegers dan weer de eerste prijs binnen, Martine Sobkowiak gaf al haar vrouwelijke concurrenten het nakijken in de 3,4 km.

“Ook deze zevende editie van de Campusrun mag een succes genoemd worden. De campustrail lijkt aan te slaan bij zowel studenten als personeel. Door het gebouw lopen waar je normaal studeert/werkt, het is dan ook eens iets anders", aldus Katleen De Wit.

Je kan de uitslagen raadplegen via www.uhasselt.be/campusrun of www.studentensportlimburg.be