Jean-Michel Rigo en Karin Coninx verkozen tot vicerector    25 mei 2016

Jean-Michel Rigo en Karin Coninx verkozen tot vicerector
25 mei 2016

Prof. dr. Jean-Michel Rigo en prof. dr. Karin Coninx zijn verkozen tot respectievelijk vicerector Onderzoek en vicerector Onderwijs van de UHasselt. Op 14 juni volgt hun officiƫle aanstelling door de Raad van Bestuur. De twee vicerectoren nemen hun nieuwe functie per 1 oktober op.

De 212 stemgerechtigden (professoren, assisterend academisch personeel, administratief en technisch personeel en studenten) konden van 18 tot en met 25 mei hun stembiljet invullen en deponeren in een van de urnen op campus Hasselt of Diepenbeek. Vandaag, tijdens de Algemene Vergadering van de Faculteitsraden, werden de stemmen geteld.

Beheerder Marie-Paule Jacobs maakte als voorzitter van het kiescollege de uitslag bekend. In totaal waren er 147 rechtsgeldige stemmen. 135 kiesgerechtigden (91,8%) schaarden zich achter de vicerectorkandidaten die rector Luc De Schepper enkele weken geleden naar voren geschoven had. Er waren 12 blanco stemmen.

Op 14 juni zal de Raad van Bestuur de aanstelling van Jean-Michel Rigo tot vicerector Onderzoek en die van Karin Coninx tot vicerector Onderwijs officieel bevestigen. Het nieuwe mandaat van de rector en vicerectoren loopt van 1 oktober 2016 tot en met 30 september 2020.

Wie zijn Karin Coninx en Jean-Michel Rigo?
Professor Karin Coninx is gewoon hoogleraar informatica en verbonden aan EDM. In 2013 volgde ze Jean Manca op als decaan van de faculteit Wetenschappen. Jean-Michel Rigo is sinds 2004 verbonden aan de UHasselt en lid van de vakgroep Fysiologie-Biochemie-Immunologie. In 2012 werd hij vicerector Onderwijs. Professor Rigo volgt als vicerector Onderzoek Paul Janssen op.