Kinderen met knuffel naar de dokter tijdens TeddyBear Hospital    16 apr 2016

Kinderen met knuffel naar de dokter tijdens TeddyBear Hospital
16 apr 2016

Op zaterdag 16 april 2016 zetten de geneeskundestudenten van BeMSA Hasselt de deuren van het ‘TeddyBear Hospital’ wijd open. Met het initiatief – een samenwerking met de Universiteit Hasselt en het Jessa Ziekenhuis – willen de studenten de angst bij jonge kinderen voor het ziekenhuis of de dokter wegnemen – en hun nieuwsgierigheid prikkelen.

In het TeddyBear Hospital kunnen kinderen van 4 t.e.m. 6 jaar, samen met hun knuffel, kennismaken met het reilen en zeilen van het Jessa Ziekenhuis. Geneeskundestudenten van de UHasselt vangen hen op als volleerde ‘teddybeerdokters’ en nemen hen mee op sleeptouw langs o.m. de consultatieruimte, het operatiekwartier, de apotheek, de röntgenafdeling en het labo.

“Met dit initiatief willen we de kinderen op een leuke manier vertrouwd maken met de instrumenten en apparaten in een ziekenhuis. Voor deze vierde editie schreven zich 240 kinderen met hun knuffel in”, zegt Anne-Sophie Verboven van BeMSA Hasselt.

Terwijl de kinderen op consultatie gingen met hun knuffel, konden de ouders aanschuiven voor een lezing. Hierin kregen ze praktische tips over hoe ze hun kind moeten voorbereiden als het opgenomen wordt in een ziekenhuis én wat je allemaal best op voorhand tegen een kind vertelt als het op bezoek gaat bij een patiënt.

BeMSA Hasselt
BeMSA Hasselt maakt deel uit van een wereldwijde studentenkoepel van geneeskundestudenten die streven naar bewustzijn en verbetering van de algemene gezondheid.