Kine-student racet in woestijnrally voor het goede doel    17 feb 2016

Kine-student racet in woestijnrally voor het goede doel
17 feb 2016

Op 16 februari startte Gert Wertelaers, student revalidatiewetenschappen en  kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt, in de 4L-Trophy. In deze wedstrijd rijden 1630 teams van twee studenten in een Renault R4 van Biarritz naar Marrakesh. Daar aangekomen, overhandigen ze 50 kilogram school- en sportgerief aan de organisatie ‘Les enfants du désert’. “We vinden het fantastisch om deel te kunnen nemen aan de 4L-Trophy en op die manier bij te dragen aan een betere ontwikkeling van kinderen in de Marokkaanse woestijndorpen”, zegt Gert Wertelaers.

Drie weken lang zullen Gert en zijn broer Ward Wertelaers onderweg zijn richting Marrakesh. Samen met twintig andere Belgische teams vertrekken ze op 16 februari van Brussel naar Biarritz, waar de officiële start plaatsvindt. In totaal zullen ze zo’n 7000 kilometer afleggen in een wedstrijd waaraan enkel studenten deelnemen. “Na een jaar van voorbereiden is het eindelijk zover”, klinkt het bij Gert. “De zoektocht naar een geschikte Renault R4, de nodige auto-onderdelen en sponsors hebben veel tijd en energie gekost. Bovendien spendeerden we daarnaast nog heel wat uren aan het sleutelen aan onze wedstrijdauto.” Op de dertig jaar oude ‘R4’ prijkt ook het logo van de Universiteit Hasselt.

Warmste unief
“In de eindejaarsperiode maakten ons personeel en onze studenten, van UHasselt de warmste universiteit van Vlaanderen met de organisatie van tientallen acties in het kader van Music for Life en vluchtelingenwerk. En die traditie wordt met deze actie voortgezet”, zegt Koen Santermans, woordvoerder van Universiteit Hasselt. “We zijn trots dat we het project van Gert en zijn broer kunnen ondersteunen en mee kunnen zorgen voor een betere ontwikkeling van kinderen in woestijndorpen.”

Begin april zijn de broers weer in het land.

www.facebook.com/teamles2freres/?fref=ts
www.teamles2freres.wordpress.com