Leo Delcroix voorzitter, Hendrik Verbrugge ondervoorzitter Raad van Bestuur UHasselt    11 okt 2016

11 okt 2016

De Raad van Bestuur van de UHasselt heeft Leo Delcroix en Hendrik Verbrugge op 11 oktober aangesteld tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. Hun mandaat gaat per direct in en loopt tot 2020.

De aanstelling van een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter was de eerste beleidsdaad van de nieuwe Raad van Bestuur van de UHasselt. Zoals het UHasselt-bestuursdecreet voorschrijft, werd de vergadering voor deze gelegenheid voorgezeten door het oudste aanwezige lid.

Het is de niet-universitaire gemeenschap die kandidaten voor het voorzitterschap en ondervoorzitterschap van de Raad van Bestuur naar voren schuift. Binnen politiek overleg was al bepaald dat het zou gaan om personen aangewezen door respectievelijk CD&V en N-VA. CD&V stelde Leo Delcroix voor als voorzitter, N-VA Hendrik Verbrugge als ondervoorzitter.

Leo Delcroix – de uittredend voorzitter van de RvB – diende onder meer als Vlaams volksvertegenwoordiger, gemeenschapssenator, gecoöpteerd senator en minister. Schrijver en medicus Hendrik Verbrugge was schepen en burgemeester in Alken en zetelt sinds 2012 in de Limburgse provincieraad.