‘Live a Life’ schenkt meer dan 10.000 euro aan kankeronderzoek UHasselt-Jessa-ZOL    9 aug 2016

9 aug 2016

Op 6 augustus doneerde het driedaagse festival Live a Life 10.305 euro aan de UHasselt, het Ziekenhuis Oost-Limburg en Jessa Ziekenhuis. De drie instellingen zullen het bedrag (de opbrengst van de editie van vorig jaar) gebruiken voor het kankeronderzoek dat ze binnen het ‘Limburg Clinical Research Program’ (LCRP) voeren.

Live a Life werd afgelopen weekend (5-7 augustus) voor de achtste keer georganiseerd, ter nagedachtenis van Saartje Vennekens. Zij overleed op 30-jarige leeftijd aan kanker. De opbrengst van de editie 2015 werd zaterdag overhandigd aan een delegatie van de UHasselt, het Jessa en ZOL.

“Voor ons is medisch-wetenschappelijk onderzoek van essentieel belang om het aantal kankergevallen terug te dringen. En om kanker volledig behandelbaar te maken. Als Limburgse organisatie vinden we het enorm belangrijk om dit bedrag te doneren aan drie Limburgse instellingen”, aldus de organisatie achter Live a Life.

Betere behandeling, opsporing en zorg
Het Limburg Clinical Research Program (LCRP) is een intensief samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van de UHasselt en de Limburgse ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Kankeronderzoek (cluster oncologie) is een van de speerpuntdomeinen van het programma”, zegt Helene Piccard (coördinator van het LCRP). “De middelen zullen ingezet worden voor medisch-wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen, betere opsporingsmethoden en betere zorg voor kankerpatiënten”, aldus Piet Stinissen (voorzitter LCRP).

Met het onderzoek willen de UHasselt, het Jessa en ZOL de gezondheidszorg, innovatie en opleiding in de regio ook verder versterken.

Surf naar www.livealife.be en www.uhasselt.be/lcrp voor meer info.

Foto: een LCRP-delegatie -- met onderzoeksters Jolien Robijns (links) en Charlotte Cosemans, medisch directeur van het Jessa Dirk Ramaekers, LCRP-coördinator Helene Piccard en LCRP-voorzitter Piet Stinissen -- kreeg de cheque uit handen van Peter Ramaekers (Live a Life). (c) Els Schepers