‘Live a Life’ schenkt meer dan 11.000 euro aan kankeronderzoek UHasselt-Jessa-ZOL    24 nov 2016

24 nov 2016

Op 23 november overhandigde Live a Life een cheque van 11.237 euro aan de UHasselt, het Jessa Ziekenhuis en het Ziekenhuis Oost-Limburg. De drie instellingen zullen het bedrag (de opbrengst van de recentste editie) gebruiken voor het kankeronderzoek dat ze binnen het ‘Limburg Clinical Research Program’ (LCRP) voeren.

Live a Life was dit jaar aan zijn achtste editie toe. Het driedaagse Limburgse festival wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Saartje Vennekens die op 30-jarige leeftijd overleed aan kanker. De opbrengst van de editie 2015 (10.305 euro) werd ook al gedoneerd aan de UHasselt, het Jessa en ZOL.

“Voor ons is medisch-wetenschappelijk onderzoek van essentieel belang om het aantal kankergevallen terug te dringen. En om kanker volledig behandelbaar te maken. Als Limburgse organisatie vinden we het belangrijk om dit bedrag te doneren aan drie Limburgse instellingen”, aldus de organisatie achter Live a Life.

Betere behandeling, opsporing en zorg
Het Limburg Clinical Research Program (LCRP) is een samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen van de UHasselt en de Limburgse ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Kankeronderzoek is een van de speerpuntdomeinen van het programma”, zegt Helene Piccard (coördinator van het LCRP). “Donaties zoals die van Live a Life zijn erg belangrijk voor de drie partners.”

Dat beaamt ook LCRP-voorzitter Piet Stinissen. “We zullen deze middelen kunnen gebruiken voor medisch-wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen, opsporingsmethoden en betere zorg voor kankerpatiënten.” Met het onderzoek willen de UHasselt, het Jessa en ZOL de gezondheidszorg, innovatie en opleiding in de regio ook verder versterken.

Surf naar www.livealife.be en www.uhasselt.be/lcrp voor meer info. Stortingen voor het kankeronderzoek van UHasselt, Jessa en ZOL kunnen via rekeningnummer BE89 3350 2199 3885 van de UHasselt, met vermelding van ‘UFL Oncologie’.