Nieuw logo, nieuw verhaal voor UHasselt    10 jan 2017

Nieuw logo, nieuw verhaal voor UHasselt
10 jan 2017

De UHasselt heeft 2017 ingezet met een nagelnieuw logo. “Ons nieuwe logo toont wat de UHasselt is: hedendaags, gedurfd en vol zelfvertrouwen”, aldus rector Luc De Schepper tijdens de nieuwjaarsreceptie waar personeelsleden en studenten de (langverwachte) primeur kregen.

Het UHasselt-logo was na elf jaar aan vervanging toe. “Het oude logo stond niet meer voor de vernieuwing die wij als universiteit willen uitstralen”, zo zei rector Luc De Schepper op campus Diepenbeek. “Het nieuwe logo laat ons toe om ons unieke onderwijsmodel nóg beter en met grotere fierheid uit te dragen.”

Die trots weerspiegelt zich onder meer in de hoofdletters. Maar ook de vorm van het logo valt meteen op. “Het werkt alleszins onderscheidend. In één oogopslag wordt duidelijk dat de UHasselt niét is als andere universiteiten.” Ook online zal het nieuwe logo beter tot zijn recht komen. “In de hoogtechnologische, digitale tijden waarin onze toekomstige studenten – digital natives – opgroeien, is dat natuurlijk van cruciaal belang”, klinkt het.

De website en het intranet staken maandagavond trouwens al in een nieuw jasje, maar het oude logo zal niét in één dag verdwijnen. “De omschakeling gebeurt in fasen, want het is een gigantische operatie. Langzaam maar zeker zal het nieuwe logo op onze campussen opduiken.”

Universiteit van vandaag
Tijdens de feestelijke onthulling (inclusief confetti) kregen personeel en studenten niet alleen het nieuwe logo – en de nieuwe huisstijl – te zien, maar ook het nieuwe ‘UHasselt-verhaal’ te horen.

Rector De Schepper: “Aan de UHasselt kijken we niet naar het verleden. Wij pakken de dingen hier anders aan. We staan met beide voeten stevig in een eeuwig veranderende wereld. Wij zijn de universiteit van vandaag. Een universiteit die vernieuwing omarmt. Die jongeren met kennis én vaardigheden wapent en hen uitdaagt om verder te kijken dan boeken en leslokalen. En in ons onderzoek focussen we op de grote vraagstukken waarmee onze regio en onze wereld worstelt.”