‘Prijs VKW Limburg’ voor masterproeven UHasselt-studenten    5 jul 2016

‘Prijs VKW Limburg’ voor masterproeven UHasselt-studenten
5 jul 2016

Kersvers handelsingenieur Lien Vanbrabant en industrieel ingenieur Robin Vanstraelen kregen voor hun masterproef de ‘Prijs van VKW Limburg’. De twee UHasselt-afgestudeerden werkten tijdens hun thesisonderzoek nauw samen met twee Limburgse bedrijven.

Robin Vanstraelen (faculteit Industriële ingenieurswetenschappen, UHasselt/KU Leuven) trok voor zijn masterproef (‘Analyse en clustering van een aluminium extrusieprofiel aan gelijkaardige, reeds geproduceerde profielen’) naar het bedrijf E-Max Profiles. Lien Vanbrabant (faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen) focuste bij H.Essers op de optimalisatie van de rittenplanning van farmaceutische transporten. De twee afgestudeerde masters kregen naast hun diploma ook een geldbedrag mee naar huis.

UHasselt en bedrijven
Volgens VKW Limburg vormden de twee masterproeven “een belangrijke toegevoegde waarde voor een Limburgs bedrijf”. “We zijn ervan overtuigd dat deze twee concrete voorbeelden van samenwerking tussen de UHasselt en particuliere bedrijven erg positief zijn voor beide partijen”, zegt Jos Stalmans (gedelegeerd bestuurder VKW Limburg). “Een goede theoretische onderbouw is uiteraard noodzakelijk, maar onze bedrijven zoeken vooral medewerkers die ook voeling hebben met de praktijk. Een praktische masterproef is een belangrijke stap.”