Student interieurarchitectuur Tom Clijsters wint Wanatoe-Publieksprijs 2016    25 jun 2016

Student interieurarchitectuur Tom Clijsters wint Wanatoe-Publieksprijs 2016
25 jun 2016

UHasselt-student Tom Clijsters (interieurarchitectuur) heeft de Wanatoe-Publieksprijs gewonnen. Met de prijs, uitgereikt tijdens de jaarlijkse EXIT-tentoonstelling, wil Het Belang van Limburg creatief talent van eigen bodem een duwtje in de rug geven. Goed nieuws was er ook voor Lize Kelchtermans (architectuur): zij won de Prijs van Architectuurwijzer.

Het grote publiek kon de afgelopen dagen online stemmen voor de Wanatoe-Publieksprijs. Winnaar Tom Clijsters (studio Meubel/Object/Wonen, interieurarchitectuur) ontwierp een krukje uitgevoerd in inlands eikenhout. Het resultaat van een geduldig en aandachtig zoek- en ontwerpproces. Oude verbindingstechnieken worden helder herdacht en massief hout wordt flexibel gemaakt door het in te snijden met patronen. Basisprincipes en moderne technieken worden in het project van de student interieurarchitectuur krachtig samengebracht als twee zijden van dezelfde munt.

Het werk was afgelopen weekend te zien op EXIT/16 in Z33. Op de tentoonstelling stelden studenten architectuur, interieurarchitectuur, audiovisuele kunsten, beeldende kunsten en product design hun afstudeerproject voor.

Architectuurwijzer
Het afstudeerproject ‘Archipel’ van Lize Kelchtermans viel eveneens in de prijzen. Architectuurwijzer (dat een groter bewustzijn wil creëren rond architectuur in Limburg en de Euregio) bekroonde de UHasselt-studente voor het alternatief dat haar project biedt voor de gekende kustrecreatie in het polderlandschap aan de (achterzijde van de) Belgische kust. 'Archipel' werd gevoed vanuit de ontwerpstudio P.R.E.T. – waarin gewerkt werd rond het thema ‘poldereilanden’. Door de druk van het stijgende zeewater zal het polderland in de nabije toekomst compleet veranderen in een landschap met kreken en schorren. Het ontwerp van de masterstudente architectuur moet zich hierin als een robuuste sculptuur verweren.

Meer foto’s van de projecten vind je op www.fac-ark.be/wanatoe2016.