UHasselt-acties voor Music For Life leveren meer dan 53.000 euro op    9 jan 2017

UHasselt-acties voor Music For Life leveren meer dan 53.000 euro op
9 jan 2017

Studenten en personeelsleden van de UHasselt hebben met hun Music For Life-acties 53.376,47 euro ingezameld. Een deel daarvan gaat naar ‘YAR Vlaanderen’, dat jongeren met een moeilijke achtergrond de kans biedt om hun leven weer op de sporen te krijgen. “Met meer dan 80 acties – voor verschillende goede doelen – heeft de UHasselt getoond dat we de warmste unief van Vlaanderen zijn”, aldus rector Luc De Schepper.

In de aanloop naar Kerstmis stegen de temperaturen op campus Diepenbeek en Hasselt naar tropische waarden. Studenten gaven onder meer bijles aan kinderen, zetten een zwerfvuilactie op touw (waarbij ze zich lieten sponsoren door buurtbewoners), herstelden kapotte iPhones, organiseerden een tweedehands kledingverkoop of toverden oude vorken en houten kapstokken om tot nieuwe, bruikbare kapstokken. Opvallend was de actie van Sem Paes, Jan Dhoore, Dennis Grochowczak en Jan Roets: de TEW-studenten organiseerden op campus Diepenbeek testritten met elektrische wagens.

Personeelsleden lieten zich evenmin onbetuigd. In een heuse pop-up shop werden gadgets met het oude UHasselt-logo verkocht. Een uitgelezen kans om wat vintage in huis te halen, dus. Daarnaast lieten zelfgemaakte wenskaarten en UHasselt-kerstballen de kassa’s rinkelen. Sportievelingen kwamen dan weer aan hun trekken tijdens een minivoetbaltoernooi. Eén van de grootste acties was de ‘Walk For Life’, waarbij studenten en personeelsleden de wandelschoenen aantrokken voor een tocht van campus Diepenbeek naar Hasselt (en terug).

Youth At Risk
Het bedrag van 53.376,47 euro wordt gedoneerd aan uiteenlopende goede doelen, waaronder Youth At Risk Vlaanderen. Die organisatie zet alles op alles om ervoor te zorgen dat jongeren met een moeilijke achtergrond hun leven weer op de sporen krijgen. “Jonge mensen – met achtergrond ook – kansen bieden. Hun blikveld verruimen en toekomst richting geven. Ervoor zorgen dat geen spát talent verloren gaat. Het sluit naadloos aan op wat wij aan de UHasselt doen. In de missie van YAR kunnen wij ons dan ook helemaal vinden”, zegt rector Luc De Schepper.

“Wat jullie gerealiseerd hebben, is niet vanzelfsprekend, maar erg inspirerend en een voorbeeld voor velen. Jullie zijn meer dan een universiteit. Een universiteit die een engagement, maar ook een verantwoordelijkheid opneemt binnen onze samenleving”, zo reageerde YAR.