UHasselt minuut stil voor slachtoffers terreuraanslagen Brussel    23 mrt 2016

UHasselt minuut stil voor slachtoffers terreuraanslagen Brussel
23 mrt 2016

De UHasselt herdacht vandaag (23 maart) de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Studenten en personeelsleden op campus Hasselt en Diepenbeek waren om klokslag 12 uur één minuut stil. Vlaggen werden ook halfstok gehesen uit respect voor de slachtoffers en hun familieleden. Gisteren opende de UHasselt al een rouwregister.

Rector Luc De Schepper tekende het rouwregister, op campus Diepenbeek, als eerste. “We laten ons denken en handelen niet beperken”, aldus de rector. Hij nodigde ook alle personeelsleden en studenten uit om hun medeleven te betuigen. Niet alleen in Diepenbeek, ook in de Oude Gevangenis ligt er een rouwregister.

Vanmiddag verzamelden personeelsleden en studenten op de agora van campus Diepenbeek en aan de Oude Gevangenis voor een stiltemoment. Ook in aula’s, labo’s en kantoren was het een minuut stil.

De internationale studentenorganisatie AIESEC Limburg organiseert donderdag nog een bijeenkomst waar studenten hun ervaringen rond de terreur in Brussels, en elders in de wereld, met elkaar kunnen delen. Er zal ook een eerbetoon met ballonnen zijn.