UHasselt ontvangt buitenlandse delegaties voor VLIR-UOS-matchmaking    27 jan 2016

UHasselt ontvangt buitenlandse delegaties voor VLIR-UOS-matchmaking
27 jan 2016

De UHasselt kreeg op 27 januari delegaties uit Marokko, Ethiopië, Kenia en Bolivië over de vloer voor een VLIR-UOS-matchmaking.

De veertig delegatieleden zijn op zoek naar Vlaamse projectpartners in de door VLIR-UOS gelanceerde, 12-jarige zogenaamde IUS-programma's. Die zijn gericht op de versterking van de lokale universiteit. Na een algemene introductie kregen alle deelnemers aan de matchmaking op campus Diepenbeek de kans om, in kleine thematische groepen, op zoek te gaan naar een 'match'. "Er werden uiteenlopende kansen voor samenwerking geïdentificeerd, onder meer op het vlak van milieu, waterbeheer, IT, informatiebeheer en gezondheidszorg", aldus vicerectoren Jean-Michel Rigo en Paul Janssen.

_____________

On January 27, Hasselt University was host to delegations from Morocco, Ethiopia, Kenya and Bolivia for the VLIR-UOS Matchmaking Event.

The forty delegation members are currently looking for Flemish partners for the IUS programs, recently launched by VLIR-UOS. These 12-year projects focus on strengthening local universities. After a short introduction delegations split up in separate groups to find their 'match'. "A great number of opportunities were identified, in the field of environment, water management, IT and health care", Vice Rectors Jean-Michel Rigo and Paul Janssen said.

www.uhasselt.be/UH/Fotoboek/2015-2016/Matchmaking-VLIR-UOS.html