UHasselt stoomt spelers KVC Westerlo, STVV en KRC Genk klaar voor nieuw voetbalseizoen    14 jun 2016

14 jun 2016

Het EK is intussen op gang geschoten, maar de Belgische eersteklasseclubs zijn al volop bezig met het nieuwe voetbalseizoen. Tijdens de komende twee weken leggen KVC Westerlo, STVV en KRC Genk sportmedische testen af bij het UHasselt/Adlon Sportmedisch Adviescentrum. De Westerlo-spelers beten vandaag (14 juni) de spits af, onder het waakzame oog van trainer Bob Peeters.

De spelers van KVC Westerlo, STVV en KRC Genk ondergaan in het UHasselt/Adlon Sportmedisch Centrum uiteenlopende proeven – inspanningstesten, krachtmetingen en lichaamssamenstelling. “In topsport – en zeker in het topvoetbal – maken details het verschil. Daarom wordt steeds meer beroep gedaan op wetenschappelijke begeleiding om sportprestaties te verbeteren”, zegt prof. dr. Bert Op ’t Eijnde die het Sportmedisch Adviescentrum coördineert.

Tijdens de testen wordt nagegaan welke aspecten van fysieke conditie, spierkracht en lichaamssamenstelling (spier- en vetmassa) reeds goed zijn en waar er nog werkpunten zijn. "De technische en sportmedische staf van de clubs kan daar dan tijdens de komende voorbereidingsperiode mee aan de slag.” Daarnaast dienen de resultaten ook voor wetenschappelijk onderzoek.

Maxime Annys, Filip Daems, Benjamin De Ceulaer en Kristof Van Hout legden dinsdag hun medische proeven af – onder het waakzame oog van trainer Bob Peeters. De spelers van STVV zakken 16 en 17 juni af naar campus Diepenbeek, die van KRC Genk 20 en 21 juni.

Reputatie
Het UHasselt/Adlon Sportmedisch Adviescentrum heeft in de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd binnen de sportwereld. Zo ontving het in november vorig jaar nog de voltallige Lotto-Soudal Pro Tour wielerploeg. Ook de spelers van Lommel United, de handballers van Initia Hasselt en basketballers van Limburg United trokken naar campus Diepenbeek voor hun fysieke proeven. Adlon begeleidt daarnaast individuele sporters, onder wie Joran Vliegen (tennis), olympiër Dirk Van Tichelt (judo) en Nele De Vos (karate).