UHasselt-student Robin Ramaekers houdt Belgische eer hoog op Olympische Spelen    5 aug 2016

UHasselt-student Robin Ramaekers houdt Belgische eer hoog op Olympische Spelen
5 aug 2016

Vandaag (5 augustus) starten in Rio de Olympische Zomerspelen – en daar doet ook één UHasselt-student een gooi naar een medaille (en naar de onsterfelijkheid): handboogschutter Robin Ramaekers. De student industrieel ingenieur werd in 2013 nog wereldkampioen bij de junioren. “In Rio mik ik op een plekje bij de beste zestien, maar een top 8 zou natuurlijk fantastisch zijn.”

Robin Ramaekers werd als kleine jongen al gebeten door het boogschieten. “In de lagere school kregen we een ZAP-kaart waarmee je een aantal minder bekende sporten gratis kon uitproberen. Samen met een vriendje ging ik boogschieten. En ik voelde meteen: dit ligt me. Ook de trainer merkte dat ik talent had.”

De student industrieel ingenieur behaalde drie jaar geleden de wereldtitel bij de junioren. Maar een deelname aan de Olympische Spelen noemt hij hét hoogtepunt in zijn (nog jonge) topsportcarrière. “De Spelen bieden je een podium: je kan de wereld laten zien wat je kan en waarvoor je de afgelopen jaren hebt getraind. Bovendien kan je je sport in de spotlights plaatsen. Voor het boogschieten is dat belangrijk, want weinig mensen kennen die sport.”

Top acht
Over zijn ambities in Rio is Robin Ramaekers duidelijk. “Ik zou héél graag in de top zestien eindigen, maar een plekje bij de beste 8 zou geweldig zijn. Dat is een haalbare kaart, maar tegelijkertijd: boogschieten blijft een momentopname. Als je een slecht moment hebt, breekt je dat zuur op.” De UHasselt-topsportstudent kijkt verder nog uit naar het contact met sporters van andere disciplines en landen. “De sfeer in het Olympisch dorp zou geweldig zijn. Daar samen dezelfde droom beleven: dat schept een band.”

Robin komt vrijdag om 14 uur (Belgische tijd) in actie. De UHasselt wenst hem alvast alle succes toe!

Foto Archery.org

Op zijn Facebookpagina vertelt Robin Ramaekers over zijn olympische avonturen. U moet eerst inloggen, dan komt u op de bewuste pagina.

UHASSELT MAGAZINE

In het UHasselt Magazine van oktober kunt u een uitgebreid interview met olympiër Robin Ramaekers lezen.