UHasselt verwelkomt meer dan 1.300 nieuwe studenten voor introductiedagen    15 sep 2016

UHasselt verwelkomt meer dan 1.300 nieuwe studenten voor introductiedagen
15 sep 2016

Nog tot en met 16 september worden de eerstejaarsstudenten van de UHasselt helemaal ondergedompeld in hun nieuwe leventje. Tijdens de introductiedagen maken/maakten de meer dan 1.300 jongeren op campus Diepenbeek en/of Hasselt kennis met hun medestudenten, docenten, mentoren én studentenverenigingen.

Rechten trapte de reeks UHasselt-introductiedagen op 9 september af, in de afgelopen dagen nodigden ook de andere faculteiten hun eerstejaarsstudenten uit voor een introductiedag. Een klassieker op het programma zijn de rondleidingen langs de nuttigste/sportiefste/gezelligste… hoekjes van de campus. Daarnaast zijn er presentaties over het onderwijs én ‘netiquette’-lessen waarin de nieuwbakken studenten enkele do’s en don’ts van het e-mailen met proffen en stafleden meekrijgen.

Introductiedagen zijn natuurlijk ook hét uitgelezen moment om kennis te maken met medestudenten, docenten en mentoren. Op een infomarkt toonden de verenigingen zich dan weer van hun beste kant. Er waren sportdemonstraties (onder meer Europees zwaardvechten), woordkunstenaar Jee Kast zorgde voor een poëtische noot.

Rector Luc De Schepper verwelkomde alle eerstejaars bachelors in een speciale videoboodschap. “Vandaag is de start van een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in je leven. Vanaf vandaag ben ook jij de UHasselt, samen met al je medestudenten”, aldus de rector die de studenten verder nog alle succes toewenste. “Geniet er vooral van, want student ben je maar kort in je leven.”

www.uhasselt.be/introductiedagen