Huiswerkklasje vzw Masala komt kijkje nemen op campus Diepenbeek    1 mrt 2017

Huiswerkklasje vzw Masala komt kijkje nemen op campus Diepenbeek
1 mrt 2017

Hoog bezoek op campus Diepenbeek woensdag: acht kinderen van het huiswerkklasje van vzw Masala kwamen een namiddagje de sfeer opsnuiven op campus Diepenbeek. In juni had professor Paul Janssen hen uitgenodigd tijdens zijn bezoek aan de vzw in Sint-Truiden. Een tegenbezoek kon/mocht niet uitblijven, vond hij.

Vzw Masala in Sint-Truiden organiseert onder meer huiswerkbegeleiding voor jongeren vanaf zes jaar met taalproblemen op school. Tijdens de vakanties zetten de vrijwilligers ook allerhande activiteiten op touw. Studenten en personeel van de UHasselt zamelden vorig jaar meer dan 8.000 euro in om vluchtelingenwerk in Limburg te ondersteunen. Zo’n 1.000 euro daarvan ging naar Masala – geld dat vooral besteed wordt aan lesmateriaal.

Tijdens de overhandiging van de bewuste cheque, in juni vorig jaar, nodigde toenmalig vicerector Paul Janssen de kinderen van het huiswerkklasje uit voor een bezoek aan de UHasselt, want nieuwsgierig waren ze toen wel naar “die grote school in Diepenbeek”.

Makerspace
Op het programma woensdag een rondleiding langs enkele auditoria, de bibliotheek en de labo’s (waar ze konden turen door de microscoop), ’s middags mochten ze met de studenten aanschuiven in het cafetaria. Daarna trokken het jonge volkje en hun begeleiders naar Makerspace, waar ze onder meer fotokaders leerden versieren. Vooraleer ze weer naar huis gingen, kregen ze nog een UHasselt-goodiebag.