Kinderen ontdekken alle hoekjes van het ziekenhuis met favoriete knuffel    29 apr 2017

Kinderen ontdekken alle hoekjes van het ziekenhuis met favoriete knuffel
29 apr 2017

Op 29 april namen UHasselt-geneeskundestudenten kinderen (en hun teddybeer) mee op sleeptouw tijdens een nieuwe editie van TeddyBear Hospital. Daarmee willen ze de angst bij jonge kinderen voor het ziekenhuis en/of de dokter wegnemen en hun nieuwsgierigheid prikkelen. De ouders op hun beurt kregen tijdens een EHBO-sessie nuttige tips mee over hoe ze uiteenlopende verwondingen bij hun kind het best kunnen voorkomen en verzorgen. TeddyBear Hospital is een organisatie van BeMSA Hasselt, UHasselt en Jessa.

Het was dit jaar al de vijfde keer dat het Jessa Ziekenhuis zijn deuren opende voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en hun lievelingsknuffel. Samen met de ‘teddybeerdokters’ – vertolkt door UHasselt-geneeskundestudenten – namen ze een kijkje in de consultatieruimte, het operatiekwartier, de röntgenafdeling en het labo. Daarbij kregen de kinderen een heuse chirurgenoutfit aangemeten.

Een grondig medisch onderzoek van hun knuffel kon uiteraard niet ontbreken. En als kers op de taart mocht het nieuwsgierige jonge volkje ook eens binnenkijken in een ambulance.

Ongedwongen
“Met het TeddyBear Hospital willen we kinderen op een leuke, ongedwongen manier vertrouwd maken met de dokter en met de instrumenten en apparaten in een ziekenhuis. Voor deze vijfde editie schreven zich 240 kinderen in”, zegt Gitte Geebelen van BeMSA Hasselt.

BeMSA is een wereldwijde studentenkoepel van geneeskundestudenten die zich inzet voor een grotere bewustwording rond en verbetering van de algemene gezondheid.

Ouders op EHBO-les
Terwijl de kinderen alle hoekjes van het ziekenhuis ontdekken, kregen de ouders een EHBO-sessie. Daarin kregen ze te horen wat zoal de meest voorkomende ongevallen bij kinderen zijn – in de speeltuin, keuken, badkamer én op vakantie – en hoe ze verschillende wonden het best kunnen voorkomen, aanpakken en behandelen.