UHasselt verwelkomt 1.460 nieuwe studenten    14 sep 2017

UHasselt verwelkomt 1.460 nieuwe studenten
14 sep 2017

Het nieuwe academiejaar moet officieel nog beginnen, maar eerstejaars krijgen alvast een stoomcursus 'studentenleven'. Nog tot en met 15 september leren/leerden de 1.460 nieuwe studenten op campus Diepenbeek en/of Hasselt hun medestudenten, docenten en mentoren kennen.

De faculteit Rechten trapte de reeks UHasselt-introductiedagen op 8 september af – in de Oude Gevangenis. In de afgelopen dagen nodigden ook de andere faculteiten hun eerstejaarsstudenten uit voor een introductiedag.

Een absolute klassieker op het programma zijn natuurlijk de rondleidingen langs de nuttigste/leukste/sportiefste/… hoekjes van de campus. De kersverse studenten krijgen tijdens verschillende sessies ook meer info over het onderwijs mee én enkele do’s en don’ts van het e-mailen met proffen en stafleden. Tijdens de introductiedagen maken de eerstejaars ook uitvoerig kennis met hun docenten, mentoren en medestudenten.

Nieuw avontuur
“Zo’n introductiedag is de start van een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk. Wij wensen de studenten dan ook alle succes toe. Eén tip die ik hen zou geven? Geniet ervan, student ben je maar kort in je leven”, aldus rector Luc De Schepper.

De UHasselt verwelkomt dit nieuwe academiejaar bijna 1.400 generatiestudenten (1.391, teldatum 14 september) – een stijging van 7,5% ten opzichte van vorig jaar.

www.uhasselt.be/introductiedagen