MyFlat-app is beste ‘Small Business Project’    29 jun 2017

MyFlat-app is beste ‘Small Business Project’
29 jun 2017

MyFlat is uitgeroepen tot beste Small Business Project van het jaar. Studenten handelswetenschappen Michael Philips, Robin Vandecaetsbeek, Simon Philippaers, Yannick Roggen en Timothy Detry krijgen 250 euro om hun bedrijfje verder uit te bouwen.

Tweedejaarsstudenten handelswetenschappen moesten voor het vak ‘Ondernemen’ – in team – hun eigen bedrijfje oprichten en runnen. En dat in slechts één academiejaar. Begin mei stelden ze hun producten/diensten voor aan het grote publiek, in de afgelopen weken boog een jury zich over alle projecten – onder meer een onlinebakkersdienst, hondenuitlaatservice en ‘slimme’ kleerhanger.

De MyFlat-app kon de jury het meest bekoren. Het onlineplatform – inclusief chatfunctie en interactieve kalender – moet het gemeenschapsgevoel onder bewoners versterken. Via My Flat kunnen flatbewoners (of kotstudenten) niet alleen met elkaar of met de syndicus communiceren, maar bijvoorbeeld ook lokale advertenties posten.

Studenten Michael Philips, Robin Vandecaetsbeek, Simon Philippaers, Yannick Roggen en Timothy Detry willen op iets langere termijn licenties voor de (gratis) app verkopen aan verhuurders, syndici en/of vastgoedkantoren.

Boost
Voor het Small Business Project werkte de opleiding handelswetenschappen samen met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), dat een boost wil geven aan de ondernemingszin van jongeren. “In dit project konden studenten ervaren hoe het is om een bedrijfje te starten en draaiende te houden. Ze moesten rapporteren, onderhandelen, uitgaven in de gaten houden. En: ze leerden omgaan met tegenslagen, want soms bleek een idee nu eenmaal te duur”, aldus docent Pieter Vandekerkhof die de teams coachte.