Studenten en bedrijven op (job)date    15 mrt 2017

Studenten en bedrijven op (job)date
15 mrt 2017

Zo’n 100 bijna-afgestudeerden en 25 bedrijven sloegen gisteren (14 maart) aan het ‘daten’. De Limburgse Jobdate bood hen de uitgelezen kans om de eerste contacten te leggen tijdens een reeks informele gesprekken. De Jobdate is een organisatie van Hermes Alumni en de UHasselt.

De Limburgse Jobdate biedt jongeren de gelegenheid om op een meer informele manier kennis te maken met potentiële werkgevers (en vice versa). Daarvoor deden ze een beroep op de Conversation Starter – ontwikkeld door UHasselt-alumni Niels Peetermans en Rutger Bevers. Dat platform helpt deelnemers een heel eind op weg naar dé juiste gesprekspartner. Zo konden bedrijven in de aanloop naar de Jobdate, met een simpele klik, al interessante profielen screenen en afspraken inplannen.

Voor de Limburgse Jobdate wisten organisatoren Hermes Alumni en UHasselt trouwens enkele kleppers uit het bedrijfsleven – Accenture, Cegeka, Van Havermaet, KPMG... – te strikken. In totaal schoven zo’n 100 jongeren en 40 recruiters aan. De teller van het aantal dates kwam uiteindelijk op meer dan 200.

“Aan de UHasselt willen we de sprong naar de arbeidsmarkt vergemakkelijken. Daarom hameren we in onze opleidingen op kennis én vaardigheden. En daarom vinden we het ontzettend belangrijk dat studenten al op onze campussen in contact komen met de praktijk. Net zoals de Limburgse Jobbeurs past ook deze Jobdate perfect in dat opzet”, zegt rector Luc De Schepper.

Gouden tips
Vooraleer de deelnemers aan het jobdaten gingen, kregen ze van gastspreker Gérard Bour nog enkele gouden sollicitatietips mee. Want hoe kan je een goede indruk nalaten en tóch jezelf blijven? Waar moet je zoal op letten tijdens een gesprek? Moet je je gesprekspartner in de ogen kijken? En wat met je handen? Een ideale voorbereiding op de rest van de avond, dus.

www.limburgsejobdate.be