1500 bezoekers voor Open Bedrijvendag    5 okt 2010

5 okt 2010

De Tech Transfer UHasselt stippelde een parcours uit langs de Universiteit Hasselt, PHL, XIOS, KHLim, BioVille en het wetenschapspark onder de gemeenschappelijke noemer ‘Innovatieroute Universitaire Campus’.

Dankzij de medewerking van een honderdtal medewerkers konden de bezoekers kennismaken met het onderzoek dat gebeurt op de campus. Het is immers nodig dat de Limburgers en de bedrijven de weg naar de kennisinstellingen weten te vinden om samenwerkingsinitiatieven op te zetten. Het gemeenschappelijk initiatief bracht zo’n 1500 bezoekers op de been.

Wetenschap, innovatie en technologie vormden de rode draad doorheen een bezoek aan de innovatieroute Universitaire Campus Diepenbeek. Startend vanuit de agora van de Universiteit Hasselt, die voor de gelegenheid dienst deed als onthaal en cafetaria, ging het verder richting BIOMED. Naast een rondleiding in het onderzoeksinstituut, kregen bezoekers de kans om zelf achter de microscoop te kruipen. Bij buurman BioVille stelde een aantal jonge ondernemingen uit de biomedische life sciences sector zich voor aan de hand van film en presentaties. REVAL, het studiecentrum voor revalidatieonderzoek van de PHL toonde hoe door inspanningstesten de conditie van sportmannen getest kan worden. Volgende locatie op de route was imo-imomec. Vier demo’s lieten de bezoekers kennismaken met de expertise in nanodeeltjes, plastic zonnecellen en andere materialen van de toekomst. Daarnaast opende ook de Incubator op het wetenschapspark Limburg zijn deuren. Hightech georiënteerde KMO’s en spin-offs zijn hier gehuisvest. Voor elektronische en digitale snufjes moest je bij EDM zijn. Bezoekers hebben er naar hartenlust geverfd zonder verf en ontdekte hoeveel tastzin er in hun vingertoppen zit. Volgende halte van de innovatieroute Universitaire Campus was het technologiecentrum van de KHLim en de Xios Hogeschool. De ingenieurs van dienst toonden nieuwe technologieën en hun nieuwste realisaties, gaande van een fruitplukrobot tot energiebesparende kunststofproducten. Ten slotte konden de bezoekers een testritje maken op de electrische scooters van i-net.

fotoreportage