Accreditatie voor Master of Statistics     22 okt 2010

22 okt 2010

Iemand die als arts of aan de balie aan de slag gaat, wordt geaccrediteerd. Dat is in lengte van jaren en internationaal de gangbare praktijk. Voor statistici is dat minder gebruikelijk. Nochtans heeft de oudste statistiekvereniging ter wereld, de Britse Royal Statistical Society sinds meer dan een decennium accreditatie ingevoerd.

Om geaccrediteerd te worden dient de statisticus ‘geloofsbrieven’ voor te leggen, gebaseerd op examens, curriculum en/of beroepsloopbaan. Daarnaast erkent de Royal Statistical Society geselecteerde masterprogramma’s in de statistiek, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, als ‘geaccrediteerd’. Een afgestudeerde van een dergelijk programma is automatisch geaccrediteerd. Deze erkenning is dan ook een zeer sterk kwaliteitslabel voor het programma, de universiteit waar het wordt georganiseerd, en de afgestudeerden.