Verkiezingen 13 juni 2010    2 jun 2010

32-11-268173

betty.goens@uhasselt.be

Stemmen bij volmacht

In de wet is voorzien dat studenten die om studieredenen in de onmogelijk zijn om naar het stembureau te gaan, hun stem toch kunnen uitbrengen door een volmacht te geven aan iemand anders.

Volmachtformulieren kun je afhalen bij je gemeente of downloaden op de website van http://www.verkiezingen.fgov.be/index.
Op 13 juni 2010 moet je volmachtdrager zich aanmelden bij het stembureau waar jij normaal gezien je stem moet uitbrengen. Hij dient volgende documenten voor te leggen:

• de eigen stembrief,
  • de eigen identiteitskaart,
  • het door jou ingevulde volmachtformulier ondertekend door jullie beide.
  • een attest van de UHasselt
    Dit attest kan je aanvragen bij de balie van de studentenadministratie.

Zetelen in een stembureau

Indien je omwille van examens liever niet wil zetelen in een stembureau dan stuur je hierover een brief aan de voorzitter van het kantonbureau (adres staat op de oproepingsbrief). Bij deze brief voeg je een attest van de UHasselt dat je kan aanvragen bij de balie van de studentenadministratie.