Marie-Jeanne Vantuykom wint De Pluim!    20 dec 2010

20 dec 2010

Marie-Jeanne zet zich al jaren in om fondsen te werven voor bouwprojecten in dit Dogondorp. Daarmee kon al een schooltje en een medische hulppost worden gebouwd. Vorige zomer trokken zes geneeskundestudenten van de UHasselt voor het eerst op inleefstage naar Mali. Ook dit jaar zullen negen studenten deze unieke kans krijgen.

Met de actie ‘De Pluim’ wil TV Limburg, samen met de Koning Boudewijnstichting, mensen die zich inzetten voor andere mensen in de samenleving, een bedankje - een ‘pluim’ - geven.
Een onafhankelijke jury had uit alle voordrachten vijf genomineerden geselecteerd. Die genomineerden stelden zichzelf begin december voor op TV Limburg via een reportage in het TVL-nieuws. Wie de uiteindelijke winnaar werd bepaald door de kijkers.

Bekijk hier de aflevering waarin Marie-Jeanne zich voorstelt!