Meer dan 6.000 bezoekers tijdens Open Wervendag in Limburg    1 jun 2010

1 jun 2010

De 4de editie van Open Wervendag kon, ondanks het gure en natte weer, rekenen op meer dan 6.000 belangstellenden. Ook dit jaar konden de bezoekers een keuze maken uit een ruim aanbod: 13 werven werden door leden-bedrijven van de Confederatie Bouw Limburg opengesteld. De grote belangstelling uit de politieke wereld voor dit evenement beklemtoont het belang van de sector voor de economie in ons land. De Confederatie Bouw Limburg liet deze kans niet onbenut en overhandigde haar Verkiezingsmemorandum ‘Uitdagingen en prioriteiten voor de bouw’ aan de aanwezige politici n.a.v. de nakende parlementsverkiezingen.

De passief- en lage energiewoningen konden op veel bijval rekenen. Ook de zorginstellingen kregen heel wat senioren over de vloer die kennis wilden maken met de nieuwste manieren van wonen voor ouderen. En uiteraard spraken de grote infrastructuurwerken tot de verbeelding van velen. Al deze werven waren gisteren uitzonderlijk toegankelijk voor het grote publiek.

Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw Limburg de kracht, dynamiek, creativiteit en diversiteit van de sector in de schijnwerpers plaatsen. Men hoopt tevens dat een initiatief als Open Wervendag een aanzet voor jongeren kan zijn om een positieve keuze te maken voor een opleiding of job in de bouw. De bouwsector werft ondanks de crisis jaarlijks nog steeds duizenden mensen aan en heeft nog meer dan 5.000 openstaande vacatures in knelpuntberoepen.

Toppers van de dag waren het zorgcentrum ’t Clarenhof (VESTIO), de vernieuwing van de Oude Gevangenis tot universiteitsgebouwen en het Gerechtsgebouw in Hasselt (DEMOCO), maar ook de zorgcampus te Velm (CORDEEL) en Aquarius te Halen (Van de Kreeke).

Bekijk meer foto's in de fotoreportage...

Artikel uit HBVL (31 mei 2010, p. 48)