Piet Pauwels wordt nieuwe decaan BEW    20 mei 2010

20 mei 2010

Piet Pauwels (39), de nieuwe decaan, is geen onbekende voor de UHasselt: hij behaalde er in 2000 zijn doctoraat. Nu doceert hij internationale en industriële marketing aan de Universiteit Maastricht. Hij is actief in enkele gerenommeerde internationale onderzoeksteams die inzoomen op marktgerichte internationalisatie- en innovatieprocessen. Hij heeft een uitstekende onderwijsreputatie en ruime bestuurlijke ervaring op facultair en universitair niveau.

Piet Pauwels ziet zijn aanstelling als een interessante uitdaging: “De faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen heeft de jongste jaren enkele nieuwe fundamenten gelegd. Ik zie het als een unieke uitdaging om die, samen met een dynamisch team, verder uit te bouwen in functie van uitstekend én vernieuwend onderwijs en onderzoek binnen een Limburgse en globale realiteit.”

Piet Pauwels (links) volgt Philip Vergauwen (rechts) op als nieuwe decaan faculteit BEW
Ook rector Luc De Schepper ziet de samenwerking met professor Pauwels bijzonder positief in. De Schepper: “Piet Pauwels is een ideale opvolger voor Philip Vergauwen: hij kent de faculteit nog uit een ‘vorig leven’, maar is toch lang genoeg weg geweest om er met nieuwe ogen naar te kijken. Zijn ideeën over de faculteit sporen helemaal met die van Vergauwen. Hij heeft in de afgelopen tien jaar een ruime ervaring als onderzoeker en als lesgever opgedaan, die hem nu als decaan uitstekend van pas zal komen.”