Speciale Ondernemersprijs Herman Dessers     1 jul 2010

1 jul 2010

foto: De rector ontvangt de Speciale Herman Dessers-Prijs uit handen van VOKA-voorzitter Paul Kumpen (rechts) en gedelegeerd bestuurder Johann Leten (links).

De jaarvergadering van Voka-Limburg kon zich verheugen in een recordaantal van 1.500 inschrijvingen. Het was dan ook geen gewone jaarvergadering. De Limburgse werkgeversorganisatie viert dit jaar immers zijn 150ste verjaardag. “Een ode aan ondernemers, bedrijfsleiders, organisaties en al hun medewerkers die in de afgelopen 150 jaar gezorgd hebben voor brood op de plank, en die de welvaart en welzijn hebben opgebouwd, waar wij vandaag van kunnen genieten”, aldus voorzitter Paul Kumpen.

Betekenis voor Limburg
Om die viering extra glans te geven, werd dit jaar ook een Speciale Herman Dessers-Prijs uitgereikt. De Ondernemersprijs Herman Dessers bekroont elk jaar een bedrijf, organisatie of persoon die een bijzondere prestatie heeft geleverd op economisch, sociaal, wetenschappelijk of cultureel vlak. Ter gelegenheid van anderhalve eeuw Voka-Limburg vroeg de organisatie zich af: wie of wat betekende de voorbije 150 jaar het meest voor Limburg?

Zes genomineerden
Er waren zes genomineerden voor de Prijs:

• Het Albertkanaal met promotor Jan Peumans, voorzitter Vlaams parlement
  • Robert Cailliau met promotor Miranda Gijsen, hoofdredacteur TV Limburg
  • André Dumont met promotor Ivo Vandekerckhove, hoofdredacteur Het Belang van Limburg
  • Louis Roppe met promotor Herman Reynders, gouverneur
  • Louis Willems met promotor Luc De Schepper, rector UHasselt
  • Universiteit Hasselt met promotor Patrick Dewael, voorzitter Kamer van Volksvertegenwoordigers

Brains in Limburg houden
Het was uiteindelijk UHasselt die met de onderscheiding aan de haal ging. Voorzitter Paul Kumpen: “De Universiteit Hasselt is een verdiende winnaar die verleden, heden en toekomst in zich draagt. Heel wat van de aanwezigen hier zijn er in het verleden gevormd en plukken er vandaag de vruchten van. Ook naar de toekomst toe is het belangrijk dat we onze brains in Limburg houden. De UHasselt kan daarin een belangrijke rol spelen.”