UHasselt-prof is voorzitter Staten-Generaal voor Inburgering en Integratie    26 nov 2010

26 nov 2010

CONTACTPERSOON

Mevrouw Ingrid VRANCKEN

32-11-269024

ingrid.vrancken@uhasselt.be

De Staten-Generaal voor Inburgering en Integratie, die op maandag 29 november 2010 in de Leuvense Faculty Club georganiseerd wordt, brengt vertegenwoordigers van het middenveld, de integratie- en inburgeringssector, de onderwijswereld, werkgeversorganisaties, vakbonden, organisaties van nieuwe Vlamingen, lokale besturen, beleidsmakers en academici samen rond de thema’s inburgering en integratie.

Het doel is aanbevelingen te formuleren om het integratiebeleid rond werk, onderwijs en participatie/sociale cohesie in de komende jaren vorm te geven. De nadruk ligt op de rol en de gedeelde verantwoordelijkheid van de verschillende maatschappelijke actoren om van de Vlaamse samenleving een ‘warme samenleving’ te maken waar individuen ontplooiingskansen krijgen en sociale banden tussen hen versterkt worden.

Het evenement getuigt van de actualiteit van het onderzoek rond diversiteit en (on)gelijkheid dat in SEIN - Identity, Diversity & Inequality Research gevoerd wordt. Prof. dr. Patrizia Zanoni werd uitgenodigd om de dag voor te zitten. Ze zal de plenaire bespreking van de aanbevelingen modereren, een overkoepelende reflectie maken op de aanbevelingen uit de verschillende domeinen heen, en het gesprek met Vlaams Minister Bourgeois, Muyters, Smet en Vandeurzen leiden.

Dit biedt een uitstekende kans om over de onderliggende, gemeenschappelijke mechanismen van inclusie en exclusie te reflecteren in de institutionele domeinen van werk, onderwijs en het middenveld, waarin zich het onderzoek van SEIN situeert.

Meer info over de Staten-Generaal: http://binnenland.vlaanderen.be/staten-generaal