UHasselt verwerft leerstoel Cardiologische Stichting Prinses Lilian    1 mrt 2010

1 mrt 2010

Professor Anastasios Tsiatis van North Carolina State University (Raleigh, North Carolina, Verenigde Staten) bezoekt binnen het kader van deze leerstoel het gemeenschappelijke Interuniversitair Instituut voor Biostatistiek en statistische Bioinformatica (I-BioStat) van de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven in mei en juni van 2011.

Professor Tsiatis is een wereldautoriteit op het gebied van statistische methodologie voor het opzetten en analyseren van klinische studies. Dergelijke studies zijn cruciaal voor het testen van kandidaat nieuwe geneesmiddelen. Vóór zijn aanstelling in North Carolina was professor Tsiatis jarenlang verbonden aan het departement biostatistiek van Harvard University in Boston.

Professor Geert Molenberghs, directeur van I-BioStat: “Twintig jaar geleden was Anastasios Tsiatis al gastprofessor in de master in biostatistiek van de Universiteit Hasselt. Gedurende zijn bezoek aan België volgend jaar zal hij uiteraard lezingen geven aan de universiteiten van Hasselt en Leuven, en daarnaast ook aan de European Organization for Research and Treatment of Cancer (EORTC) in Brussel en de UCL. Hij zal ook een cursus verzorgen en samenwerken met onderzoekers en studenten. Professor Tsiatis is naast een gevierd onderzoeker ook een uitstekend lesgever. Voor beide activiteiten heeft hij heel wat prijzen en onderscheidingen ontvangen.”

De leerstoel is een initiatief van de Cardiologische Stichting Prinses Lilian. De voorzitter van de stichting is Minister van Staat Herman De Croo. Vorige jaren werd de leerstoel toegekend aan de beide vrije Brusselse universiteiten en aan de universiteiten van Antwerpen, Gent, Luik, en Louvain-la-Neuve. Gasthoogleraars kwamen uit Harvard (Boston), Johns Hopkins (Baltimore), Stanford (Palo Alto, Californië) en Columbia (New York).