Universiteit Hasselt op Pukkelpop    18 aug 2010

18 aug 2010

Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het ‘Pukkelpop-museum’ waarin je een overzicht krijgt van 25 jaar Pukkelpop. Op onze stand brengen we jongeren op een interactieve manier in contact met onze technologie. Iedereen kan er zijn mening spui(t)en op onze Expression Wall. Kom dus zeker een kijkje nemen!

Museum
In samenwerking met onze nieuwe spin-off TinkerTouch wordt de geschiedenis van Pukkelpop in het ‘Museum 25 jaar Pukkelpop’ volledig interactief gemaakt. Niet via een muis en toetsenbord, ook niet meer met een traditioneel aanraakgevoelig scherm, maar wel via een écht multi touch screen. Professor Kris Luyten: “We gebruiken schermen die speciaal gemaakt zijn om een groot aantal drukpunten tegelijkertijd te verwerken en zo natuurlijke interacties mogelijk te maken. Je verkent de geschiedenis van Pukkelpop alsof je door een bak vol foto’s en CD’s grabbelt en enkel de dingen opvist die jou interesseren. TinkerTouch bouwde speciaal voor deze gelegenheid verschillende multitouchopstellingen zodat iedereen kennis kan maken met de 25 jaar geschiedenis van Pukkelpop.”

In het Museum kun je ook kennismaken met audio spotlights.  Dit zijn luidsprekers die het geluid kunnen richten net zoals een zaklamp of een laser dat doen met lichtstralen. Bevind je je binnen de ‘straal’ van de audio-spotlight dan kun je het geluid horen, buiten de straal hoor je niets.

Graffiti spuiten zonder verf?
Bekijk alle foto's van UHasselt op Pukkelpop in het fotoboekTwee informaticastudenten Benji Mommen en Joris Geron stellen op de futureproof UHasselt-stand de virtual spraycan voor, waarbij de inhoud van de (echte!) spuitbus vervangen wordt door allerhande sensoren en elektronica. In plaats van met verf spuit je met digitale pixels die via projectie levensecht afgebeeld worden op een groot canvas. Dus… Wil je je mening delen met de rest van de wereld? Of zomaar je mening over het festival kwijt? Kom dan zeker naar onze Expression Wall. De leukste graffiti verzamelen we op de UHasselt-website. Dagelijks, om 14 uur, 16 uur, 17 uur en 19 uur, komen graffitikunstenaars Wout Schildermans en Vincent Sneyers zich even uitleven met de virtual spraycan.

Zie ook www.uhasselt.be/techtransfer

Quizzen
We organiseren ook dagelijks een quiz die verband houdt met de UHasselt-opleidingen. Zo kun je op donderdag je kennis over verkeerskunde testen, op vrijdag kun je ontdekken hoe duurzaam je leeft en op zaterdag weet je wat jij wéét over wetenschappen. Elke quiz bestaat uit 15 vragen. Wie het snelst alle 15 vragen oplost, wint op het einde van de dag een iPad. Er zijn ook dagelijks vier gsm’s, tien backstagerondleidingen en nog andere leuke prijzen te winnen.

Fotoreportage van UHasselt op Pukkelpop

Radiospots