menu

Olyfran-31


OLVL: Olyfran-Vlaanderen

Olyfran-31

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

BESCHERMCOMITÉ

Olyfran-30 staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

Ook staat Olyfran onder de hoge bescherming van Son Exc. Mme Michaëlle Jean, Secrétaire générale de l'Organisation Internationale de la Francophonie.

Diverse ministers, ambassadeurs en andere personaliteiten vormen een beschermcomité en schenken ereprijzen. Sinds het begin maken o.a. deel uit van dit beschermcomité de voorzitters van alle executieven, alle onderwijsexcellenties, de Limburgse gouverneur, ambassadeurs, rectoren, inrichtende machten, inspecteurs, enz.

De Vlaamse gemeenschapsminister van onderwijs, wijlen D. Coens, en meerdere Franse ministers kwamen in het verleden persoonlijk de toplaureaten feliciteren. Minister L. Van den Bossche schreef in 1993 al dat LTECF/OlVl in weinig tijd de standaard geworden was.

Son. Exc. Monseur Stéphane Lopez, représentant de l'Organisation Internationale de la Francophonie près de l'Union Européenne, was voorzitter van het beschermcomité 2015 en hij zat op 12 mei de proclamatie voor in de Hadewych-zaal van het Vlaams Departement Onderwijs.  U vindt hier de tekst van zijn toespraak.