menu

Olyfran-31


Wedstrijden

Reglement

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

REGLEMENT

U maakt met uw klas of met enkele schoolvrienden een filmpje om promotie te voeren voor OLYFRAN, de Vlaamse Olympiade van het Frans of voor het leren van Frans (in het algemeen, op uw school of met uw leerkracht).

U stelt een filmploeg samen, kiest een naam ervoor en vraagt een leerkracht als "beschermer".  Vervolgens deelt u zo snel mogelijk volgende gegevens mee aan olyfranvl@olyfran.org:

  • de verborgen URL van uw filmpje op YouTube
  • de naam van uw filmploeg
  • de namen van de leden en hun leeftijd
  • de naam van de "kapitein" van uw filmploeg en zijn/haar mailadres
  • de naam van de "leerkracht-beschermer" en zijn/haar mailadres
  • naam en volledig postadres van uw school

Het filmpje duurt minimaal 2,5 minuten en maximaal 5,5 minuten. Het moet technisch van behoorlijke kwaliteit zijn (let vooral op de gesproken teksten: duidelijk en luid genoeg) en mag op generlei wijze kwetsend zijn of de goede reputatie van Olyfran of de eigen school aantasten. De jury behoudt zich het recht voor om sommige filmpjes te weigeren.

De titel is in het Frans en de teksten en dialogen zijn minstens voor 2/3 in het Frans.  Meerdere leerlingen spreken de dialogen.  Dialogen en teksten samen duren minimaal 1/3 van de filmtijd.

Deelnemers dienen ons per e-mail te verwittigen dat ze een filmpje op You Tube gaan publiceren (olyfranvl@olyfran.org). Pas na bevestiging van ontvangst van deze e-mail door Olyfran, mag het deelnemende filmpje gepubliceerd worden en begint de telling van het aantal "viewers" te lopen.  Na mededeling van de URL/link van het filmpje, zal Olyfran het vervolgens ook op de eigen Olyfran-site publiceren.

Deelnemers garanderen dat zij op generlei wijze (auteurs)rechten van anderen schenden en zij staan door het loutere feit van deelname toe dat Olyfran (delen van) hun filmpje mag gebruiken of laten gebruiken voor zijn promotie of voor de promotie van het leren van de Franse taal.

Deelnemers voeren zelf zoveel mogelijk reclame.

De jury behoudt zich het recht voor om meer of minder prijzen toe te kennen in functie van de excellente of ondermaatse kwaliteit van de inzendingen.

 

Wedstrijd 1: Populairste filmpje

De klas of de groep leerlingen die het leukste filmpje publiceert op You Tube en op de avond van de mondelinge selectieproeven (woensdag 18 april 2018) het meeste bezoekers kan aantonen, krijgt 20 gratis filmtickets, de tweede 15 en de derde 10. Ook het filmpje dat als eerste meer dan 5000 kijkers heeft, krijgt 5 filmtickets.

 

Wedstrijd 2: Beste filmpje

Een jury zal ook het beste filmpje uitkiezen. Dit wordt beloond met 15 filmtickets.

 

Diepenbeek, 15/05/2018