Output & impact

U-MULTIRANK

Met U-Multirank, hebben onderzoekers, studenten en beleidmakers een nieuwe online tool om hoger onderwijsinstellingen wereldwijd te vergelijken. Op www.u-multirank.eu kan je, op basis van je eigen interesses en belangen, indicatoren selecteren om vergelijkingen op te maken. De online tool is ontworpen met financiering van de Europese Commissie en is actief sinds 2014.

Het zijn de universiteiten zelf die gegevens en cijfers aanleveren voor U-Multirank. Daarbij worden zowel onderzoeks- als onderwijsgegevens in rekening gebracht, alsook internationale oriëntatie en regionale betrokkenheid van een instelling.

Universiteit Hasselt in U-Multirank
In april 2016 maakte U-Multirank de resultaten van haar tweede editie bekend. Het scorediagram laat zien dat de UHasselt daarbij goed tot zeer goed scoort, ten opzichte van de gemiddelde hoger onderwijsinstelling. Daarnaast verdient de UHasselt in Multirank een plaats bij de 7% beste instellingen wereldwijd. Onderzoekers kunnen dit positieve resultaat gebruiken om hun onderzoeksvoorstel te versterken.

Meer info?
U-Multirank zelf ontdekken kan online op www.u-multirank.eu .
Voor meer info kan je ook terecht bij Hanne Poelmans

Als je U-Multirank wenst op te nemen in je UHasselt handtekening, dan kan dat via deze link.